Lingua inglese - Scuola secondaria di secondo gradoCook book Cook book / Food planetUnit 2 - Italian Gastronomy Tour: North-Centre

Italian Gastronomy Tour: North-Centre - 1

3 esercizi
SVOLGI
Filtri

Lingua inglese

Italian Gastronomy Tour: North-Centre
A: The signature dish of Lombardy is Risotto.
B: Veneto is rich in fish from the Ionian Sea.
C: For its treasures of food and wine Emilia Romagna is the symbol of Italian cuisine.
D: Veneto is famous for its traditional balsamic vinegar.
E: Tuscany boasts prestigious wines like Brunello di Montalcino.
F: Umbria is a mountainous region.
G: Latium cuisine results from the cuisines of three provinces.  
Vero o falso
2

Il punteggio di un esercizio è determinato
dalla difficoltà: da 1 (più facile) a 5 (più
difficile).Vuoi saperne di più? Consulta il
Centro Assistenza

Lingua inglese

North-Centre
1. crumbly = ________
2. awarded = ________
3. staple = ________
4. cured = ________
5. spelt = ________
6. stoneground = ________
7. hearty = ________
8. livestock = ________
Completamento chiuso
1

Il punteggio di un esercizio è determinato
dalla difficoltà: da 1 (più facile) a 5 (più
difficile).Vuoi saperne di più? Consulta il
Centro Assistenza

Lingua inglese

North-Centre: SF Presidia - Unesco Heritage
1. The Bitto cheese, ________ in the Bitto river valley, in Valtellina, is a Slow Food Presidium.
2. The Veneto region ________ a sustainable winemaking system to protect the rural environment.
3. Unesco ________ Piedmont Bagna Cauda dip Intangible Cultural Heritage Good.
4. Emilia Romagna is known as the 'Food Valley' for its ________ culinary traditions.
5. 'Bottarga' had been an ________ food until it has become Slow Food presidium in 2004.
Posizionamento
1

Il punteggio di un esercizio è determinato
dalla difficoltà: da 1 (più facile) a 5 (più
difficile).Vuoi saperne di più? Consulta il
Centro Assistenza